e-mail: Кадър: БТВТошко Йорданов разкри в ефира на БТВ, че в

...
e-mail: Кадър: БТВТошко Йорданов разкри в ефира на БТВ, че в
Коментари Харесай

Йорданов: В ИТН вече ще сме по-смирени, искаме експертно правителство. Редно е Кирил Петков да не е министър

e-mail: 

Кадър: БТВ

Тошко Йорданов разкри в ефира на БТВ, че в неговата партия " ИТН " са си извадили поуките. " Искрено се надявам да има държавно управление. Дано всички са си взели поука. Ние нашата поука сме си я извадили. Каква е тя ли? Първо, както споделя господин Трифонов, мотивацията и посоката, която ще следваме, ще е примирение. Ще сме по-смирени в диалозите с другите. Другата поука е, че нещата би трябвало да бъдат оптимално обществени, а не както предния път, тъй като доверие не може да има човек към хората, които би трябвало да са му политически сътрудници. В предишния парламент на срещи с Демократична България и ИБГНИ нямахме различия, а по-късно се появи " дългата ръка на Движение за права и свободи " и така нататък Те нямаха искания за имената, които ще извадим. Демократична България споделиха, че единственото им искане беше в кабинета, който ще предложим, да няма хора свързани с Държавна сигурност. После почнаха - този, оня не ми харесва и така нататък За да се стигне до репликата на Христо Иванов: " Аз би трябвало да одобря всеки един от кабинета и от бъдещи назначения по комисии ". Каза го в парламентарната стая в деня, когато отидохме да взимаме мандата от президента Румен Радев ", сподели Йорданов в " Лице в лице ".

" Ясно сме декларирали, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи контакти и обединения - не. Остават останалите. Тях възприемаме като евентуални сътрудници, тъй като ние мислим, че имаме идентични цели. Най-логично е това държавно управление да е съдружно. Ако то е съдружно, тогава надлежно всяка една част от обединението ще има съответната тежест с брой депутати и министри, които ще бъдат предлагани. Ние считаме, че то би трябвало да бъде експертно държавно управление, т.е. даже и да са от някоя партия те би трябвало да са специалисти, а не политически персони. Например Ива Митева е прекраесн правист специалист и името и като министър на правораздаването би звучало разумно. Но Ива Митева като министър на културата няма да звучи разумно. Длъжни сме да се разберем с партиите за ръководство, тъй като страната към този момент е в рецесия, за разлика от преди 3 месеца ", разяснява още той.

" За Кирил Петков си мисля, че е добре да проявят разсъдък и да преценяват, че може би не е добре да взе участие като министър, тъй като там имаме директна неистина и подписана декларация с погрешно наличие. Независимо какви са му претекстовете, това е реалност. Има едни морални императиви, които не е добре да се нарушават, само че това не значи,че ние като партиен индивид не би трябвало да излъчим с тях държавно управление. Хубаво е да се съблюдава някакъв етичен принцип, които не е добре да се прескачат ", счита Йорданов.

" Подкрепата ни за Румен Радев е безапелационна. Ние не си чупим думата. Кога Слави Трифонов и Има Такъв Народ са споделили нещо и са си трансформирали позицията? Като съпоставим Радев с останалите кандидат-президенти и върнем предишното му, който в интервал на рецесия за обществото каквото бяха митингите, имаше доблестта и смелостта да застане на страната на жителите. Независимо, че имаме рецензии към част от служебния му кабинет, само че това си е отговорност на кабинета. Радев постъпи мъжки в моменти, когато трябваше ", съобщи Йорданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР